Skip to main content

Zonnepanelen

Zonnepanelen bij DOB.

Zonnepanelen bij DOB Buildings, waar de kracht van zonne-energie tot leven komt!

Duurzame energie is “hot”. Een overvloed aan informatie over de vele voordelen van zonnepanelen komt op ons af. Echter, bij de overweging een zonnestroom installatie aan te schaffen, komt nogal wat kijken. Het grote aanbod in het verschillende soorten zonnepanelen, omvormers en montagematerialen, maakt het niet gemakkelijk een juiste keuze te maken.

DOB Buildings heeft alle expertise op het gebied van duurzame energie. Wij weten als geen ander dat elk project een individuele aanpak nodig heeft. Wij beoordelen per project wat de efficiëntste oplossing is. Esthetische waarden en een goede kosten-batenverhouding dienen hierbij in balans te zijn, zodat de installatie past bij de uitstraling van het object en vanaf het eerste moment energie oplevert.

Onze energieadviseur bezoekt de locatie om een inventarisatie te maken en met die gegevens gaan wij aan de slag. Met geavanceerde software wordt er een plan gemaakt hoe de zonnepanelen het best geplaatst kunnen worden. Hierbij wordt rekening gehouden met aspecten als ligging van het pand of de woning, eventuele schaduwvorming en instraling op het object. Tevens kijken we naar de juiste montagewijze voor panelen, omvormer, bekabeling en aansluiting op de meterkast. Ook aspecten als wind- en drukbelasting worden niet vergeten. Aan de hand van al deze gegevens wordt er een opbrengstanalyse gemaakt, waarna het geheel wordt uitgewerkt in een rapport voorzien van een duidelijke prijsopgave, zodat u weet waar u aan toe bent.

De installatie wordt uitgevoerd in samenwerking met een gekwalificeerd montagebedrijf en elektrotechnisch installateur, zodat ieder project de aandacht krijgt welke het verdient. Iedere installatie wordt 100% werkend opgeleverd.

Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren steeds efficiënter geworden en vormen een van de beste alternatieven om CO₂ vrije energie op te wekken. We kunnen deze energie rechtstreeks zelf gebruiken, of opslaan.  Als we de stroom over hebben, wordt deze teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.

DOB zonnepanelen

Na installatie van de zonnepanelen is het handig om te kunnen controleren of alle panelen functioneren en het systeem naar behoren functioneert. We noemen dit monitoren. Bij veel omvormers is een monitorfunctie ingebouwd en kan er met behulp van een netwerkkabel of via WIFI een verbinding met het internet gemaakt worden.  Zo kan via de computer, smartphone of tablet de prestatie van het systeem op afstand gevold worden. Zonnepanelen voorzien van Power Optimizers kunnen zelfs per paneel gevolgd worden, zodat per paneel de opbrengst zichtbaar is en eventuele storingen snel geconstateerd worden. In sommige gevallen kunnen storingen op afstand verholpen worden.

De soorten panelen

⦁ Monokristallijne panelen
⦁ Polykristallijne panelen
⦁ CIS en CIGS panelen
⦁ Transparante panelen
⦁ Zonnepanelen als dakpannen

De omvormer

Het hart van een zonnestroominstallatie wordt gevormd door de omvormer, ook wel inverter genoemd. Zonnepanelen wekken elektriciteit op in de vorm van gelijkstroom (DC). Het elektriciteitsnetwerk en de meeste huishoudelijke apparaten werken echter met wisselstroom (AC). De omvormer zet de opgewekte gelijkstroom om in wisselstroom geschikt voor het elektriciteitsnet.
Daarnaast heeft de omvormer nog een aantal belangrijke functies:

⦁ Netbewaking (controle dat spanning en frequentie op het net binnen de marges blijft)
⦁ Monitoring (bijhouden van de energieproductie)
⦁ MPP tracking (zoek constant het maximale vermogenspunt van de panelen)