Skip to main content

De voordelen van infraroodverwarming

De voordelen op een rijtje!

Infrarood verwarming van Redwell biedt tal van voordelen vergeleken met andere manieren van verwarmen. Hieronder de voordelen op een rijtje:

Warmte die werkt
Onze verwarmingspanelen hebben een zuiverende en onzichtbare infraroodstraling. Dit betekent dat er geen lucht verwarmd wordt, maar dat de infraroodstraling bijvoorbeeld wanden, het plafond, de vloer en aanwezige objecten in de desbetreffende ruimte verwarmt. Het werkt eigenlijk precies zoals de zon die de aarde verwarmt. Deze manier van verwarmen is een weldaad voor het menselijk lichaam en een verbetering van het immuunsysteem. Met stralingswarmte vindt er geen luchtcirculatie plaats. Hierdoor circuleren er geen stofdeeltjes, huisstofmijt, pollen en bacteriën in de ruimte. Doordat de lucht niet wordt verwarmd, maar de ruimte zelf (vloeren, wanden en plafonds) en die objecten hierin, heb je geen last meer van de zogeheten ‘droge lucht’. Tevens is schimmelvorming verleden tijd.

Design
Verwarming moet design zijn, opgaan in het interieur en een dubbele functionaliteit hebben. Dit zijn een aantal belangrijke punten waar Redwell naar streeft. Door deze elementen samen te brengen in één product, kunnen we unieke oplossingen bieden voor iedere situatie op het gebied van verwarmen.

Duurzaam verwarmen
Met Redwell infrarood verwarmingen is het mogelijk om 100% duurzaam te verwarmen. Dit kan door toelevering van groene energie vanuit het energiebedrijf, maar ook met zonnepanelen kunt u uw eigen leverancier van groene energie zijn en dus uw huis op een duurzame manier verwarmen.

Energie-efficiënt
Met Redwell infrarood panelen kunt u energie-efficiënt verwarmen. Met onze producten is het mogelijk om warmte te leveren, daar waar warmte gewenst is. U kunt de verwarming voor elke ruimte afzonderlijk regelen. Het is dus ook mogelijk om sneller de gewenste warmte voor een bepaalde ruimte aan te passen. Bij een centraleverwarmingsinstallatie (bijvoorbeeld aardgas of warmtepompen) is dit niet mogelijk. De flexibiliteit die op deze manier door Redwell infraroodverwarming geboden wordt, kan bovendien fikse besparingen opleveren in de verbruikskosten. Daarnaast leveren de infrarood panelen stralingswarmte (infrarood). Anders dan bij convectiewarmte, waarbij er lucht wordt verwarmd, is stralingswarmte (infrarood) niet gevoelig voor bijvoorbeeld tocht of luchtstromen ten gevolge van natuurlijke ventilatie. Ook dit gegeven maakt het verwarmen met Redwell infraroodverwarming zeer efficiënt.

Redwell IR

Kwaliteit uit Oostenrijk
Kwaliteit staat bij Redwell ontzettend hoog in het vaandel. Om aan de hoge verwachtingen van onze klanten te kunnen voldoen, is de hoogste precisie vereist tijdens de fabricage van de producten. Deze wordt door een exacte harmonie van handwerk en industriële fabricagemethoden bereikt. Redwell beschikt over een modern machinepark, dat een aanzienlijke productiecapaciteit verzekert, die garant staat voor hoogwaardige producten en kwaliteit. Dit gepaard met meer dan 15 jaar ervaring op de markt resulteert in een fabrieksgarantie van maar liefst 120 maanden.

Kosten
Design en kwaliteit uit Oostenrijk zijn elementen die vaak de indruk wekken dat infraroodverwarming van Redwell erg duur in aanschaf zal moeten zijn. Integendeel! Redwell infraroodverwarming is verreweg het voordeligste alternatief ter vervanging van CV-aardgas. Naast de extreem hoge aanschafkosten van een warmtepomp zijn de kosten voor het plaatsen van zo’n warmtepomp ook niet gering. Plaatsing van IR-verwarming is daarentegen erg eenvoudig en soms door een particulier zelf uit te voeren. De beschikbaarheid van infrarood wandpanelen, infrarood plafondverwarming (verschillende uitvoeringen) of mobiele infraroodverwarming biedt altijd wel een mogelijkheid om het systeem toe te kunnen passen zonder al te veel impact op de bestaande situatie.

Verder moet er vaak extra geïsoleerd worden om een warmtepomp tot zijn recht te laten komen, dit is bij het verwarmen met infrarood niet nodig. Daarnaast zijn de infrarood panelen van Redwell niet aan service- en onderhoudskosten onderheven. Indien u een ruimte met Redwell verwarmt, heeft u dus de beste manier van verwarming te pakken, maar ook de voordeligste en de mooiste.