Skip to main content

Redwell

Infraroodverwarming

Redwell duurzame infraroodverwarming bij DOB.

DOB Buildings is officieel partner van Redwell

Ontdek de toekomst van duurzame verwarming met Redwell bij DOB Buildings!

Redwell: ‘van pionier tot wereldwijd succesvol merkproduct’

Het hoofdkantoor en de productie van Redwell zijn gevestigd in Hartberg-Oostenrijk, in de provincie Steiermark. Aan de bakermat van de huidige infrarood verwarmingspanelen lag de ontwikkeling en productie van drogers voor de bouw, met behulp van infrarood techniek. Door het succes van de toepassing van deze infrarood techniek bij drogers is men de “know how” en ervaringen gaan gebruiken voor de ontwikkeling van infrarood verwarmingssystemen.

Vanaf de start van de serieproductie van verwarmingspanelen in 2002 is het snel gegaan. Bijna jaarlijks moeten de productiefaciliteiten worden uitgebreid om steeds aan de sterk toenemende vraag te kunnen voldoen. Op dit moment bedraagt de productieoppervlakte maar liefst 3.600m² en het einde is nog lang niet in zicht. De productie wordt uitgevoerd met gebruik van de modernste productietechnieken en onder de strengste kwaliteitsvoorschriften.

Redwell in Nederland

Redwell staat synoniem voor comfort, kwaliteit, duurzaamheid en design. Dit zijn geen loze woorden, maar ze vormen het fundament waarop de producten staan verankerd. Wereldwijd is Redwell in 24 landen vertegenwoordigd. De reden waarom Redwell zich nu pas in Nederland sterk vertegenwoordigd wil zien, houdt verband met de conservatieve houding, vergeleken met verwarming. In Nederland is/was het gebruikelijk om te stoken met aardgas.

Gedwongen door de onzekerheid met betrekking tot de toekomstige beschikbaarheid, gekoppeld aan de sterk stijgende prijzen van aardgas, doet men besluiten alternatieve manieren van verwarming te adapteren. Nieuwe milieuvriendelijke bronnen van energieopwekking, zoals windenergie en zonne-energie, zijn veelal gebaseerd op het opwekken van elektriciteit. Elektriciteit is daarom dé brandstof voor de toekomst. Redwell heeft al in vele landen bewezen het beste alternatief te zijn voor verwarming voor nu en in de toekomst. Andere alternatieve vormen van verwarming blijken duurder of slechter in performance, zo heeft men aangetoond in onafhankelijke studies. Ten onrechte gaat de aandacht hier in Nederland vaak richting warmtepompen. Toch merken wij als Redwell Store Brabant een kentering. Men komt erachter dat warmtepompen, bovenal in bestaande huizen of bedrijfspanden, niet de manier zijn om van het gas af te stappen. Het afgelopen jaar is de interesse in infrarood dus ook sterk toegenomen.

Nederland is toe aan iets nieuws, Nederland is toe aan Redwell!

Ons team staat klaar om u te overtuigen!

Wat is
infraroodverwarming?

Meer

Voordelen infraroodverwarming

Meer

Waarom
Redwell?

Meer