Dakrenovatie

Dakrenovatie bij DOB.

Dakrenovatie

Wanneer het dak geïsoleerd dient te worden en/of wanneer er zonnepanelen op het dak komen te staan, is het goed om de overweging te maken om het dak te vernieuwen. Bij isoleren van een dak is dit sowieso aan de orde natuurlijk, maar ook zeker bij het plaatsen van zonnepanelen is het goed uw dak te vernieuwen zodat u niet na een paar jaar problemen en lekkages heeft als de panelen al op het dak liggen. Dakrenovatie als in een oppervlak waterdicht maken heeft niet direct invloed op het verduurzamen van het pand of de woning. Maar wel indirect. Onze vloeibare dakbedekking is een licht grijze dakbedekking wat ervoor zorgt dat het koeler wordt in het pand of de woning. Daarnaast wordt het ook koeler rondom de zonnepanelen waardoor deze een hoger rendement halen.

Plat daken moeten eens in de 15 jaar behandeld en gerenoveerd worden. U kent vast het probleem met oude bitumen, EPDM en PVC daken welke na een aantal jaar gaan craqueleren, scheuren of uitdrogen, waardoor er vervolgens een lekkage ontstaat. In de wintermaanden, met een aantal weken vorst, krimpen de bitumen, EPDM en PVC daken en in het voorjaar zet het dak weer uit door de toenemende warmte. Het gevolg hiervan is dat bij de eerste beste regenbui lekkages kunnen ontstaan. Vaak is niet goed op te sporen waar deze oorzaak vandaan komt omdat het dak in een hele slechte staat is. Het dak van uw huis of bedrijvenpand is een essentieel onderdeel en het is van groot belang dat de renovatie vakkundig wordt uitgevoerd met een kwalitatief hoogwaardig product. Een dergelijke reparatie of renovatieklus moet zo snel mogelijk worden uitgevoerd. Het probleem van de huidige meest gebruikten traditionele dakbedekkingen, zoals Bitumen, EPDM of PVC, is dat het vervangen van een deze daken een dure aangelegenheid is, mede door het afvoeren van het oude materiaal en het tijdrovende afwerken van dak doorvoeren. Het aanbrengen is een hele klus met branders en vuur of met een mechanische föhn om het te laten hechten, dit is niet alleen gevaarlijk maar ook nog eens tijdrovend. Daarnaast is het niet mogelijk om de dakbedekking naadloos aan te brengen waardoor je altijd zwakke plekken krijgt. Om de prijs bij deze dak systemen aantrekkelijk te maken, gebruikt men slechte kwaliteit dakbedekking. Een dergelijke dak renovatie wordt dan wel een stuk goedkoper maar het levert in op kwaliteit en daardoor gaat het op langere termijn veel meer geld kosten aan reparaties of zelf helemaal vervangen.

Dak renovatie kan echter een stuk eenvoudiger. Door uw dak te voorzien van een kwalitatief hoogwaardige vloeibare elastische dakbedekking. Wij hebben de expertise en zijn hierin gespecialiseerd. DOB Buildings BV werkt alleen met kwalitatief hoogwaardige dakbedekking en doordat de verwerking van de vloeibare dakbedekking een stuk efficiënter gaat, kunnen wij deze hoge kwaliteit aanbieden tegen marktcomfort prijzen. DOB Buildings is vooruitstrevend en probeert met deze innovatieve producten en systemen een innovatieve stap te zetten in de markt. Door de focus te leggen op de kwaliteit van de dakbedekking proberen we vertrouwen uit te stralen naar de markt.

DOB Buildings heeft met deze vloeibare dakbedekkingen, welke uitharden met de vochtigheid in de atmosfeer, systemen die een zeer elastisch membraan produceren met een sterke hechting op vele soorten ondergronden. De systemen zijn bestand tegen UV en bieden weerstand tegen de natuurlijke elementen. De vloeibare dakbedekking is naadloos aan te brengen op de bestaande ondergrond. Het product is getest volgens de hoogste huidige Europese standaard (ETAG 005:2000) en heeft een ETA keuring / CE keurmerk. Voor meer informatie over het systeem vraag om de technische bladen.